DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

FC MARINER BAVOROVICE

Referáty 2011
 
Sokol Kamenný Újezd - FC Mariner Bavorovice   0:8 (0:4) /18. 6. 2011
Domácí pod dojmem sestupu ze soutěže nasadili hned šest dorostenců a do branky ještě ne patnáctiletého  Dudáka. Bavorovické hnala od začátku dopředu sázka, že sezónu zakončí do šestého místa, což by byl po zkaženém podzimu doslova zázrak. Převahu v poli také rychle zúročili ve vedení. Nejdříve ve 13. minutě zatáhl balon zleva Novák a Záveský jeho nezištnou přihrávku nadvakrát dopravil do sítě, o tři minuty později prošel Koranda od půlky a po úspěšné kličce brankáři zvyšoval na 0:2. Od tohoto okamžiku bavorovičtí zvolnili a dvakrát pustili domácí borce do vyložených šancí, avšak pro Mráze bylo neřešitelným problémem dopravit míč i do prázdné brány, jelikož jeho slabou střelu Gulaš doběhl a z brankové lajny odvrátil do bezpečí. Ve 26. min. se uvolnil ve vápně Jakeš a levačkou zvýšil na trojbrankový rozdíl. Do poločasu ještě ve 34. min. ideální Babkův centr zprava dorazil do odkryté kisny Koranda a tři minuty před půlí napálil Kapri merunu z třiceti metrů do spojnice tyče s břevnem. I ve druhé půli se hosté sympaticky nespokojili s vývojem zápasu a dále pokračovali ve veliké ofenzívě. V 56. min. opět od poloviny hřiště utekl Koranda a střelou na zadní tyč dokonal hattrick, o dvě minuty později centroval Slípka do ohně, kde se nejlépe zorientoval Hadač a volejem zvyšoval již na 0:6. V 63. min. doráží další Slípkův centr zblízka Baščevan a na konečných 0:8 upravuje hlavičkou M. Kubíček po Záveského milimetrové náhře. Hosté si letošní derniéru doslova užili a doufejme, že tento ambiciozní tým zůstane pohromadě i po prázdninách.
Sestava Bavorovic: Nováček – M. Kubíček, Gulaš, Hadač, Kapri – Jakeš, Novák, Slípka, Záveský – Koranda (74´ Novosad), Babka (60´ Baščevan). ŽK 1:0, rozhodčí Kouba, Kostka, Zabilka.
 
FC Mariner Bavorovice B – Mír Dívčice   2:3 (2:1) / 18. 6. 2011
Za domácí skórovali Roman Kubíček a Jiří Smejkal levou nohou !!!
 
SK Koloděje nad Lužnicí - FC Mariner Bavorovice B  1:3 (1:1) / 11. 6. 2011
Zkušenější hosté měli míč častěji v držení, ovšem domácí ataky byly nebezpečnější. Bürger však veškerá ohrožení své brány řešil v klidu a tak mohli jako první udeřit hosté. Přesně po půlhodině hry Haluška obešel beka a centr zprava dopravil do sítě Babka. Rušno bylo kolem 40. min., když nejprve Pleskačův centr do ohně domácí se štěstím odvrátili a hned z protiútoku zaúřadoval Berger sám před kolodějským útočníkem. Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhém dějství. V 64. min. Babka krásně namazal Hlavatému a ten šanci bezpečně realizoval přesnou střelou k tyči. V dalších šancích se objevil Burda, opět Babka, ale nedali a tak deset minut před koncem trestal domácí po dosti ošklivém zákroku na brankáře. O dvě minuty později definitivně rozhodl Haluška, jenž proměnil penaltu po faulu na sebe ve vápně.
Sestava Bavorovic: Bürger – R. Kubíček, Trnka, Burda, Pleskač – Babka, Lysina (55´ Kroneisl), Jakeš, Haluška – Hlavatý, J. Smejkal.
 
FC Mariner Bavorovice – Sokol Sezimovo Ústí  2:2 (1:1) / 11. 6. 2011
Poslední domácí zápas jarní části  začali bavorovičtí pěkně zhurta. Hned ve třetí minutě zatáhl Babka až k lajně a jeho centr poslal Záveský z 10 metrů nad. V 10. min. nedokázal M. Kubíček po rohovém kopu zasáhnout míč těsně před brankovou čárou. O dvě minuty později přišla sprcha, když Doubek nic nevymýšlel a propálil vše před sebou – 0:1. Domácí dále tlačili na pilu a ve 39. min. se dočkali. Slípka vysunul Babku a ten v samostatném nájezdu prostřelil z úhlu Bártu v ústecké brance. I po pauze se snažili domácí v ofenzívě, kterou naplnili v 56. minutě. Záveského centr si zpracoval Nevosad v rohu pokutového území a zavěšuje k tyči. V 66. min. se ke slovu dostali hosté, protože po rohovém kopu se k tyči trefil nikým neobsazený Martínek. Ke konci zápasu začali domácí hosty stále více přehrávat, ve třech šancích těsně po sobě  se ocitl Hadač, ale ani jednu nedokázal realizovat. Hosté v pohodě remízu uhájili. ŽK 2:4 (40´ Babka, 45´ Slípka – 46´ Kutner, 48´ Švec, 60´ Doubek, 90´ Pěknice),  50 diváků, Rozhodčí Dunovský, Habich, Mráz
Bavorovice: Nováček – M. Kubíček, Gulaš, Hadač, Kapri – Koranda, Jakeš, Slípka, Záveský – Baščevan (46´ Nevosad, 70´ Haluška).
 
FC Mariner Bavorovice B – Dříteň B   4:1 (3:0) / 4. 6. 2011
Domácí posíleni o pendly Jakeše a Baščevana začali zostra. A druhý jmenovaný na sebe upozornil i střelecky, když v 5. minutě načechraný volný přímý kop Seethalera zasunul zblízka a ve 14. min. po dalším nákopu do vápna si obhodil beka a střelou k tyči zvýšil na 2:0. Domácí i nadále pokračovali v útočné snaze, když v 18. min. po příhře Hlavatého odmítl ve vyložené šanci hattrick Baščevan, chvíli poté v další šanci selhal Hlavatý. Hosté se do nebezpečné šance dostali až v 39. min., ale zakončení také pokulhávalo. O dvě minuty později vybojoval ztracený balon Jakeš, přiťukl volnému Haluškovi a ten postupoval sám proti brankáři s přesným zakončením. Na začátku druhé půle nevyšla Seethalerovi střela, odražený míč se dostal k Drábovi, který si vzpomněl na mladická léta a ze třiceti metrů nádherně zavěsil. Za rozhodnutého stavu se začali více do útoku tlačit i hosté, ale Bűrger byl vždy na místě, zvláště kolem osmdesáté minuty zlikvidoval dvě vyložené šance. Z domácího týmu hrozil nejvíce Baščevan, avšak střelecký prach vyčerpal již v úvodu zápasu. V 83. minutě výhru domácích kosmeticky upravil dříteňský brankář Hromada úspěšnou exekucí pokutového kopu za Blažkovu ruku ve vápně.
Sestava domácích: Bűrger – Burda ( 46´ Bittner ), Trnka, Seethaler, Blažek – Chaloupka, Dráb, Jakeš, Haluška – Hlavatý, Baščevan.
 
FC Mariner Bavorovice – Malšice  4:0 (1:0) / 4. 6. 2011
Hosté přijeli pouze s jedním náhradníkem, zato domácí lavička byla až neuvěřitelně zaplněná. Hosté ze začátku utkání dokázali držet s domácími krok, ale na dostřel brány se přece jenom častěji dostávali bavorovičtí. Ve 28. min. se dočkali i gólově, když Záveského padáček směřující přesně pod břevno hostující Cimburek s vypětím všech sil stačil pouze vyrazit před sebe a všudybyl Babka nikým neatakován dorazil do sítě. Gól domácí nabudil a během několika minut se ve vyložených šancích objevili Babka, M. Kubíček a Záveský. Minutu před pauzou zahrozili i hosté, ale trestný kop pouze líznul břevno. Doufejme, že spálené šance nebudou mrzet, jelikož malešické brejky jsou nebezpečné. Chmurná předpověď se naštěstí nenaplnila, zvláště když v 54. minutě pěkný centr Kapriho proměňuje Nevosad a v 63. min. po hosty reklamovaném mrtvém ofsajdu zvyšuje střelou na zadní tyč Slípka. Od této chvíle existuje na hřišti pouze jedno mužstvo. V 70. min. po krásné kombinaci dvojice Slípka – Záveský zvyšuje ranou do prázdně svatyně Baščevan. Tentýž hráč o šest minut později postupoval sám proti gólmanovi, kterého přehodil ovšem mimo tyče. Převaha Bavorovic gradovala, šancí bylo na dva zápasy dopředu a pěkný výsledek podpořil velmi dobrým výkonem arbitr Janák. 60 diváků, ŽK 3:2 ( 33´ Novosad, 73´ Jakeš, 81´ M.Kubíček – 47´ Rejlek, 59´ Kluzák).
Sestavy – Bavorovice: Nováček – M. Kubíček, Gulaš, Hadač, Kapri ( 66´ Koranda ) – Nevosad ( 71´ Haluška ), Záveský, Slípka, Jakeš – Baščevan, Babka.
 
Český pohár KFS Jihočeského kraje
FC Mariner Bavorovice – SK Rudolfov 5:3 (2:1) / 1. 6. 2011
Do odvety šli hosté s jednobrankovým vedením, které vzalo za své hned v páté minutě, když Nevosad chytře nazdvihl centr do vápna hlavou přímo do saka . O deset minut později se probil před vybíhajícího Nárovce Záveský a elegentně jej přehodil a Bavorovice rázem stály na vítězství v poháru. Ovšem rudolfovští se nevzdávali a výsledkem bylo Novotného snížení z penalty za nechtěnou Novákovu ruku ve vápně. Ve 36. min. se vydal na zteč od poloviny hřiště Babka, ale kvůli avizovanému zranění byl ještě před pokutovým území dostižen. I druhou půli začali domácí lépe a opět šli do dvoubrankového vedení trefou Baščevana po centru Jakeše v 58. minutě. V 71. min. si oba borci role vyměnili a bavorovičtí vedli 4:1. Ovšem ihned z protiútoku se zblízka trefil Kubů a drama pokračovalo. Perštát vrhl všechny síly do útoku, ale radost vytryskla v 86. minutě na straně druhé. Koranda vysunul Baščevana a ten se opět těsně před cílem nemýlil. Branka střelce Lea z přímého kopu na hranici šestnáctky již pouze stanovila konečný stav 5:3 a vítězství v poháru pro Mariner.
 

SK Dobrá Voda u ČB - FC Mariner Bavorovice  2:0 (0:0) / 28. 5. 2011

Utkání na horké dobrovodské půdě začali hosté sympatickou snahou udržet míč v dosahu středového kruhu a postupným útokem zkusit ohrozit soupeřovu svatyni. Hned na začátku utekl zprava rychlík Baščevan, ale jeho centr však prošel nepovšimnut napříč vápnem. V 17. min. narazil Babka patičkou u středového kruhu rozeběhnutému Záveskému, jenž se uvolnil a nahrál Baščevanovi, ten však byl ve finální části krátký. Poté dvakrát zahrozil Babka a v 28. minutě vyslali prudkou střelu na bránu poprvé i domácí. Do půle dobrovodští párkrát zahrozili ze standardek. Pět minut po poločase se po rohovém kopu dostal k meruně Nevosad, avšak bek jeho střelu vykopl z odkryté brány. Poté domácí v rychlém sledu dvakrát vystřídali a v 65. minutě se dočkali trefy do černého, když z prvního rohového kopu dopravil míč do sítě zcela volný Zavřel. V té době měli bavorovičtí za sebou osm pokusů od rohového praporku bez vážnějšího ohrožení brány. O dvě minuty později dobrovodští ukázali v čem je jejich síla. Rychlý brejk po náhře do křídla a přesném centru na Kovačičina v pokutovém území skončil pojišťovací brankou. Hosté měli na lavičce pouze rezervního brankáře Nováčka a tak únava začala pracovat. K jedinému ohrožení domácího náskoku se dostal dvě minuty před závěrečným hvizdem Novosad těsným projektilem mimo z 25 metrů z přímého kopu. Domácí favorit sice neoslnil, avšak dvě nabídnuté šance beze zbytku využil.
Sestava Bavorovic: Smejkal – R. Kubíček, Novák, Gulaš, Trnka – Koranda, Záveský, Slípka, Novosad – Baščevan, Babka.
 
Mokré - FC Mariner Bavorovice B   9:1 (2:1) / 28. 5. 2011
 Za Bavorovice skóroval Gondek.
 

FC Mariner Bavorovice B – Sokol Neplachov 0:2 (0:0) / 21. 5. 2011

Během týdne se domácí rezerva utkala i s druhým kandidátem na postup a dá se říci, že Neplachov toho předvedl přece jenom více. Za domácí zahrozil v 10. minutě Seethaler, ale střelu mu obránci v pokutovém území v poslední chvíli zablokovali a v 37. min. Babka, který šikovně utekl po křídle a přesně přihrál J. Smejkalovi, jenž ve vyložené šanci trestuhodně přestřelil. Hosté měli více ze hry, avšak do vyložené šance se dostali ve 40. min., když na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu Blažek a byl poprávu vyloučen. Ve druhém poločase domácí o deseti začali chybovat a výsledkem byli dva góly z hranice vápna. Nejdříve v 58. min. v brejku prostřelil Bűrgera Šubrt a o čtyři minuty později se trefil Laník. Hosté v pohodě udržovali náskok dvou branek a málem se jim to vymstilo, když ke konci zápasu začal úřadovat Hlavatý. Nejdříve nastřelil břevno a dvě minuty před koncem se dostal do úniku, avšak na prudší zakončení už nezbývaly síly.

Sestava Bavorovic B: Bűrger – Burda, Trnka, Seethaler, Blažek – Babka ( 71´ Lysina ), Slípka, J. Smejkal, Haluška – P. Smejkal ( 63´ Dráb ), Hlavatý.

 

FC Mariner Bavorovice – Slavoj Hrdějovice 3:1 (2:1) / 21. 5. 2011

Derby přívltavských týmů začalo ve svižném tempu s častými střeleckými pokusy. V 10. min. se řítil sám na hrdějovického Spěváka Babka, avšak obstřelil s brankářem i bránu. Na druhé ve 22. min. straně Tomka šikovně tečuje centr do vápna a sám se dostává k nepřesné dorážce. Velmi dobrou úroveň mače gólově podtrhl hostující Strnad o minutu později, kdy obstřelil zeď z trestného kopu z 18ti metrů. Ve 28. min. bylo srovnáno. Kapri rozehrál trestný kop na křídlo Korandovi, ten balon zatáhl po straně a přesně našel M. Kubíčka, který prostřeluje z deseti metrů brankáře. Ve 40. min. končí Nevosadova točená střela na břevně a první poločas uzavřel Záveský penaltovým zásahem po faulu na vlastní osobu. I ve druhé části hry se bylo na co koukat, hrálo se nahoru dolu s většími šancemi pro bavorovické. Z jedné takové v 65. min. Slípka vysunul Babku a ten sám před gólmanem s pomocí teče skóruje. O deset minut později hrdějovický kapitán Tomka neunesl faul na svoji maličkost a vývoj zápasu a nešetrně zajel nohama do obličeje ležícího Gulaše, za což následoval trest nejvyšší. Velmi mladý domácí kolektiv  (chyběli Anton, Novák i Hadač ) se po slabším podzimu dal dohromady herně i psychicky a je příslibem do budoucnosti.

Sestava Bavorovic: P. Smejkal – R. Kubíček, Gulaš, M. Kubíček (59´ Trnka), Kapri – Koranda, Záveský, Slípka, Nevosad – Babka, Baščevan (83´ Haluška), ŽK 0:0, ČK 0:1, rozhodčí Zimmel, Karolín, Šimčík, 100 diváků.

 
Slavoj Temelín - FC Mariner Bavorovice B   2:2 (0:1) / 14. 5. 2011
Domácí lídr soutěže začal zhurta a již v 10. minutě měl šanci na změnu skóre, když nepřesný rozhodčí posoudil šlapák temelínského hráče ve střetu v pokutovém území za útočný faul protihráče. Bűrger nařízenou penaltu M. Jarošovi vyrazil. Domácí dále útočili do plných a ve 23. minutě se dočkali úvodní trefy bavorovičtí. Bűrgerův dalekonosný výkop přeskočil vracející se beky a P. Smejkal se tak lacino dostal do brejku, který s přehledem proměnil. O šest minut později ještě zahodil šanci po zatažení zleva Hlavatý, ale basu tvrdili domácí plejeři i když k zakončení se často nedostávali. Do druhé půle vtrhli temelínští jako uragán a výsledkem byla vyrovnávací branka ve 48. min. po prudké dorážce pod břevno J.Jarošem. O čtyři minuty později přišla další problematická penalta, tentokráte ve prospěch hostů. Kapri s výhodou naložil zkušeně a střelou do protipohybu k tyči opět strhl vedení na stranu Bavorovic. V 72. min. se krásně trefil z rohu šestnáctky domácí Havlíček přesně do šibenice a nastartoval závěrečný zoufalý nápor temelínských, zvláště když zraněný hostující Pleskač pouze statoval u postranní čáry. Hostům ubývaly síly, ale remízu si již pohlídali, zvláště když sedm minut před koncem Bűrger zkrotil další Havlíčkovu technickou střelu a v závěru hráči favorita spíše diskutovali než hráli.
Sestava Bavorovic B: Bűrger – Kapri, Trnka, Burda, Pleskač – Haluška, Blažek, J. Smejkal (60´ Bělohlav), Lysina ( 24´ Chaloupka) – P. Smejkal, Hlavatý.
 
SK Čtyři Dvory - FC Mariner Bavorovice   0:2 (0:0) / 14. 5. 2011
V první půli oba mančafty předváděli nemastnou neslanou hru s minimem vzruchu před oběma brankami. Více ze hry měli přece jenom hosté. Ve 20.min. zahrozil prudkou střelou z 28 metrů Hadač a o pět minut se pěkně uvolnil Basčevan, ale jeho střela z úhlu šla nad brankovou konstrukci. Ve druhém dějství bavorovičtí borci předvedli pár lepších záblesků ve hře a úroveň zápasu trochu pozvedli. V 51. min. nebyl uznána přesná trefa Záveského pro sporné postavení mimo hru, v 65. min. hasil požár domácí obránce, jenž v poslední chvíli vykopl střelu M. Kubíčka za již překonaným gólmanem a do třetice to již vyšlo. Deset minut před koncem po Vančurově stažení útočícího Slípky ( udělena ŽK ), se k rozehrávce trestného kopu postavil Gulaš a přesný centr trknul sám Slípka pod břevno. Domácí se pustili do zoufalého náporu, avšak výsledkem jejich snahy byla pouze série rohových kopů a několik nebezpečných  závarů v pokutovém území. Dvě minuty před koncem utekl po levé straně Baščevan a jeho přesný centr uklidil do sítě na hranici pokutového kopu volejem Záveský. Hezké fotbalové momenty předvedlo hostující trio Gulaš, Záveský a Slípka. ŽK 1:0, zápas řídila trojice Mach, J.Eibl a Šnejder
Sestava Bavorovic: P. Smejkal – M. Kubíček ( 79´ R.Kubíček ), Gulaš, Hadač, Kapri – Záveský, Slípka Jakeš, Novosad ( 72´ Koranda ) – Baščevan, Babka
 

Praktic FC Pištín - FC Mariner Bavorovice B   1:1 (0:0) / 7. 5. 2011

Zápas byl hrán za tropického vedra a na úrovni se počasí podepsala. V bavorovickém fotbalovém stánku byl viděn mdlý až skoro ospalý výkon obou protagonistů. První se probrali domácí, když Blažek v roli falešného křídla pronikl zprava, ale prudký centr do vápna zůstal nevyužit. Hlavička P. Smejkala po rohu mířila přímo doprostřed brány a jediná šance pištínských těsně před půlí skončila ukvapenou střelou mimo tyče. V 56. min. se do stoprocentní šance dostal pištínský borec, avšak Bűrger na brankové čáře doslova čaroval. V 65. min. se do dalšího brejku vřítil Ježek a tečí přes gólmana dostal pištínské do vedení. O dvě minuty později v závaru nedokázali z bezprostřední blízkosti vyrovnat ani P. Smejkal, ani Dráb. Domácí dále pokračovali v marném dobývání soupeřovy klece, pištínští zase hrozili rychlými brejky. Těsně před koncem se dostavila fotbalová spravedlnost po přesné ráně Hlavatého k tyči – 1:1.

 

FC Mariner Bavorovice – SK Lišov  0:2 (0:0) / 7. 5. 2011

Domácí museli nastoupit bez klasického útočníka, jelikož Baščevan kroutil trest a Babka měl zdravotní problémy. Tento fakt zápas silně ovlivnil. Po dvaceti minutách hry ve vyložené šanci tváří v tvář Maršánovi minul brankovou konstrukci Záveský a ve 29. min. v další ložence selhal Nevosad, když z dvanácti metrů přestřelil. Ve druhé půli se ukázalo, že nevyužité šance do pausy budou domácí velice mrzet. Po hodině hry pohrdl další příležitostí Záveský a osud utkání se začal definitivně přesouvat na kopačky Lipovských hráčů. V 65. min. hosté přesně rozehráli trestný kop z 22 metrů na Šefčíka a ten ač tísněn nedal P. Smejkalovi šanci. Vyrovnat mohl v 78. min. Hadač, jehož pohotový volej po rohovém kopu skončil v zámezí. Čtyři minuty před koncem utnul marnou bavorovickou snahu o vyrovnání Werner, který dorazil z hranice vápna přesnou nahrávku Kočvary.
ŽK 2:3, zápas řídili Mráz a na pomezí Novák a Mathé
Sestava Bavorovic: P. Smejkal – Hadač, Gulaš, Novák, Kapri – Nevosad, Jakeš, Slípka, Záveský .- Koranda ( 46´ R. Kubíček ), Anton ( 74´ Haluška)
 
Centropen Dačice - FC Mariner Bavorovice  2:2 (2:1) / 1. 5. 2011
 
Ze začátku se hra jevila nesourodá a vyrovnaná s častější střelbou domácích. Hosté se dostali ke slovu po dvaceti minutách, když po mohutném ostřelování a závaru před dačickou klecí Baščevan hlavičkoval těsně vedle. První třetinu zápasu zakončil Hradil přesně trefeným trestným kopem z 24 metrů, který prošel chumlem hráčů před překvapeným brankářem Nováčkem. Vedoucí branka domácí hráče nakopla k častějším atakům soupeřovy brány. Ve 38. minutě vybojoval na pravé straně míč Baščevan, přihrál Záveskému, který balon zatáhl k vápnu a pomocí lehké teče domácího brankáře vyrovnává na zadní tyč. Ve 41. min. dostává dačický Hradil svoji druhou žlutou kartu a nuceně opouští hřiště. S přesilovkou si ale lépe poradil oslabený mančaft, když Chvátal využil nesoustředěnosti bavorovických zadáků a prosadil se gólem do šatny. Do druhé půle vstoupili hosté se snahou zkorigovat stav a v 71. min. se jim to podařilo, když Záveský přesně okopíroval první Hradilův gól z trestného kopu. Ačkoliv se míče žádný z hráčů nedotkl, postranní sudí odmával ofsajd. Hosté pokračovali v tlaku v 73. min. se dočkali regulérní branky. Kapri v roli falešného křídla zacentroval zprava a R. Kubíček hlavičkou o tyč srovnává stav. V 77. minutě stálo u P. Smejkala, který vystřídal zraněného Nováčka, štěstí. Domácí hráč totiž ve vyložené šanci nastřelil pouze břevno. V 86. min. u středového kruhu Baščevan nesmyslně stáhl rukou dačického protivníka a šel též předčasně pod sprchu. Čtyři minuty před koncem měl rozhodnutí na hlavě hostující Slípka, avšak loženka těsně minula tyče. 
Sestava Bavorovic: Nováček ( 50´ P.Smejkal ) – Kapri, Gulaš, Novák, Koranda – Nevosad, Jakeš, Slípka, Záveský .- R.Kubíček, Baščevan. ŽK 4:5, ČK 1:1, rozhodovalo trio Zimmel, Kopačka, Sedláček před velice slušnou návštěvou.
 
Sokol Dubné - FC Mariner Bavorovice B   2:1 (0:1) / 30. 4. 2011
 
Komentář hrajícího vedoucího mužstva Míry Lysiny:
První poločas se hrál z naší strany opravdu dobře a také se nám podařilo po pěkném rohu R. Kubíčka vstřelit vedoucí gól, kdy skóroval Petr Smejkal krásnou a tvrdou hlavičkou. Poločas jsme vyhráli a to ještě Trnka nastřelil po velmi pěkně zahraném přímém kopu a skvělém zákroku brankáře domácích břevno. To kdyby byl gól, tak jsme v Dubném pravděpodobně neprohráli. Druhý poločas jsme také nezačali špatně, ale už to nebylo ono a hra se zbytečně znervózněla, protože se začalo více diskutovat než hrát a přibylo více faulů, především ze strany domácích, kteří přitvrdili hru. Později se zranil Martin Seethaler a šel do útoku. No a potom jsme dostali gól, kdy dlouhý kolmý míč z přímého kopu do vápna tečoval lehce hlavou útočící hráč Bohdal a přehlavičkoval i vyběhnuvšího našeho brankáře. Netrvalo dlouho a po jedné ze střel domácích v podání Brabce z dobrých 30 metrů dali domácí druhý a vítězný gól, když se míč odrazil od tyče do zad našeho brankáře, který se snažil zabránit prvotní střele a odtud na naši smůlu do branky. V závěru jsme trochu soupeře přitlačili, z čehož vznikl i faul domácího hráče v nouzi na Standu Hlavatého, který byl ve vyložené šanci sražen před vápnem. Hráč byl vyloučen, ale gól již nepadl.
 
Chrášťany - FC Mariner Bavorovice B   5:3 (1:1) / 23. 4. 2011
 
Bojovný a zajímavý zápas se odehrál v nejsevernější výspě českobudějovického fotbalu. Hosté začali lépe a v 10. minutě krásně prošel pendl Slípka, střela však byla ztlumena. Ve 22. min. domácí P.Mach hlavou prodloužil autové vhazování za obranu a sám si na balón naběhl a nedal Bűrgerovi šanci. Za hosty nejvíce hrozil Slípka a ve 42. min. po jeho načechraném centru vyrovnal zblízka Blažek. V 62. min. se domácí opět dostali do vedení domácí, kdy rohový kop přetavila v úspěch Suchanova hlavička. Na branku J. Smejkala po vzorné Jakešově přihrávce do ohně chrášťanští odpověděli dvěma brejkovými zásahy Svatoše v rozmezí dvou minut. Další jiskérku naděje vykřesal dvanáct minut před koncem Gondek, avšak poslední slovo patřilo Jiráskovi. V předposlední minutě ještě R.Kubíček zahodil penaltu.
 
FC Mariner Bavorovice – SK Rudolfov   2:2 (1:0) / 23. 4. 2011
 
Zápas sliboval pěknou podívanou, vždyť Baby na jaře jedou a Perštát vévodí tabulce. A prognózy se vcelku naplnily. Od začátku se hrál fotbal velmi dobré úrovně, hosté byli bojovnější a domácí srovnali krok neutuchající bojovností. Nejprve zahrozili v 19. minutě rudolfovští povedenou střelou z 18 metrů k tyči, kterou ovšem Nováček vystihl. V 31. min. se ovšem měnilo skóre na druhé straně, když Kapri zatáhl po křídle, Babka narazil Nevosadovi na hranici velkého vápna a ten šajtlí prostřelil Nárovce. Hosté byli velice blízko vyrovnání o šest minut později, ale Nevosad zastoupil již překonaného gólmana a merunu vykopl z brankové lajny. V 53. min. se hosté přece jenom dočkali po jistě kopnuté penaltě M. Novotným za faul Gulaše v pokutovém území. O čtyři minuty později rudolfovský lapák reflexivně vyrazil kolenem střelu Korandy a následnou dorážku Slípky z osmnácti metrů vytlačil očima nad břevno. V 58. min. se do tabulky střelců zapsal Záveský dalekonosnou střelou z trestného kopu. V 66. min. se zaskvěl Nováček, jenž vychytal bravurním zákrokem stoprocentní šanci z úhlu vně penaltového bodu. V 69. min. se nechal hloupě po druhé ŽK vyloučit M. Kubíček a hosté se pokusili v přesilovce vyrovnat. Přestože jim domácí zdatně sekundovali nakonec se rudolfovští v 83. minutě radovali po dorážce Lea z vápna po ostřelování klece. V 85. min. byl ještě trenér hostí Schuster vykázán mimo střídačky za neadekvátní kritiku arbitrů. 
Sestava Bavorovic: Nováček – Kapri, Gulaš, Milan Kubíček, Koranda – Nevosad (90´Roman Kubíček), Jakeš, Slípka, Záveský – Baščevan (85. Haluška), Babka. 110 diváků. ŽK 3:5, ČK 1:0
 
FC Mariner Bavorovice – Sokol Kamenný Újezd  5:2 (2:1) /20. 4. 2011
 
Pohárové semifinále přineslo opravdu rušný průběh, okořeněný pěknými góly a dalšími hezkými fotbalovými momenty. Ve 13. min. čaroval hostující Dudák v bráně, když zázračně vytěsnil pohotový Babkův volej zblízka. O deset minut později však nestačil na tvrdou dorážku Záveského. Ve 26. min. trefil Nevosad z přímého kopu zeď a odražený balon uklidil nekompromisně do sítě. Těsně před odchodem do kabin snížil za hosty načechranou hlavičkou po rohovém kopu veterán Kneifel. I ve druhé půli se bylo hned od příchodu ze šaten na co koukat. Hned první rohový kop prováděný Slípkou, brankář podběhl a několik pokusů o skórování ze strany domácích ukončil přesnou střelou Novák. V 53. min. se šikovně uvolnil kameňácký Mráz a rozezvučel tyč. Čtvrtý domácí zásah po hodině hry přinesl nejhezčí trefu zápasu po pumelici Záveského ze 35ti metrů. V 76.min. trefili tyč domácí Trnkou po odvážném průniku a zpětné náhře Záveského. O dvě minuty později snížil po samostatném průniku Svobodný a brankový účet zápasu uzavřel v 83.min. přesný centr Záveského a Hadačova hlavička. V poslední minutě ještě hostující Strnad zakončoval do tyče. Bezstarostný a útočný styl obou kolektivů se jistě musel líbit všem divákům, kterých se sešlo na osmdesát. Pískal triumvirát Šafránek, Šnorek, Tauber, žluté karty 2:1.

Sestava Bavorovic: P.Smejkal - Hadač, Gulaš, Novák, Koranda – Novosad, Jakeš, Slípka, Záveský – Baščevan (67´ Trnka), Babka (63´ Haluška)

 
FC Mariner Bavorovice B – Sokol Lipí   1:0 (1:0) / 16. 4. 2011
 
Hned v páté minutě se uvolnil Hlavatý, ale obloučkem přes gólmana mimo tyče ukázal, že mu střelecký prach krajně  navlhl. V 11. min. se do další gólovky dostal Haluška a střelou podél vybíhajícího brankáře otevřel skóre. Vedení domácích nabudilo spíše hosty z Lipí, ale ti předváděli proč jsou na samém chvostu tabulky. V 21. min. Klečka z Lipí doběhl nakopnutý míč dříve než domácí brankář Bűrger, ale otevřenou klec nedokázal zasáhnout. Domácí do přestávky hrozili spíše střelami z dálky. I po obrátce borci z Lipí zkoušeli stav mače vylepšit, ale jejich střelci Klečka s Lavičkou si mířidla seřídili více než špatně. Na druhé straně spálili slibné šance Blažek, Hlavatý i Bělohlav a tak hubené vítězství zůstalo v Bavorovicích.

Sestava Bavorovic: Bűrger – Blažek, Kuchař, M.Kubíček, Trnka – P.Smejkal, Haluška, Gulaš (32. Dráb), Burda (56. Bělohlav) – J.Smejkal (46. Lysina), Hlavatý
 
Lokomotiva České Budějovice - FC Mariner Bavorovice   1:2 (0:2) / 16. 4. 2011
 
Od začátku se hrál fotbal na velmi slušné úrovni se snahou o střelbu, takže oko diváka bylo neustále zaměstnáno. V 17. min. si na Záveského roh naskočil Baščevan a přes teč domácího beka nás dostal do vedení. Bavorovičtí si nadále udržovali optickou převahu a ve 24. min. si vedení pojistili, když po faulu na Záveského se z přímého kopu z dobrých 25 metrů nádherně trefil přesně do levé šibenice Hadač. Domácí zahrozili až deset minut před přestávkou, ale šanci ve vápně zmařil Nováček. Na začátku druhé půle neudržel Nováček střelu z 24 metrů a pro Hosteka nebyl problém míč dorazit do sítě. Najednou bylo budějovických plné hřiště a za dvě minuty mohlo být srovnáno, avšak střelu z otočky od penaltové značky náš gólman vystihl a stačil ji vytěsnit mimo tyče. Bavorovičtí se po zranění Antona v 61. min. ještě více zatáhli a začali bránit těsné vedení. Tlak domácích však k závěru polevoval a tak jarní spanilá jízda pokračuje. Prim tentokráte hrála pětice Hadač, Gulaš, Novosad, Jakeš a Slípka.

Sestava Bavorovic: Nováček – Hadač, Gulaš, Anton (61. Kapri), M.Kubíček – Nevosad, Slípka, Jakeš, Záveský – Baščevan, Babka (76. Koranda)
 
SK Úsilné - FC Mariner Bavorovice B  1:1 (0:1) / 9. 4. 2011
 
Hned v první minutě domácí zahrozili závarem a střelou zblízka, ale jinak se hrál celkem ospalý fotbal s minimem šancí na obou stranách. Vzruch přinesla 24. min., kdy byl v pokutovém území stažen za dres k zemi Burda, arbitr však nereagoval a nechal pokračovat ve hře. V 39. min. Haluška zprava obešel dva hráče, přihrál volnému Seethalerovi, kterému střela moc nesedla a změnila směr mimo padajícího brankáře do saka. V 54. min. vyrovnal Žlůva z trestného kopu z pětadvaceti metrů, když lehká střela prošla až do sítě. I nadále  jsme měli více ze hry, avšak k zakončení jsme se moc nehrnuli, zvláště když byl po hodině hry střídán Seethaler. V 72.min. se blýskl Trnka technickou střelou těsně nad a o deset minut později dosáhli domácí branky, která nebyla uznána pro dvojnásobný ofsajd.
 
FC Mariner Bavorovice – SK Slavia České Budějovice  2:1 (2:1) / 9. 4. 2011
 
Slávisté vstoupili do zápasu svižněji než domácí tým a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. V páté minutě střela z 30 metrů doprostřed brány se na penaltovém bodě neuvěřitelně odrazila a přeskočila přes sehnutého Nováčka do sítě. Tento úvod domácí borce zjevně zaskočil a hosté od Malše byli nadále nebezpečnější. Ve 20. min. při rychlém brejku budějovičtí faulovali Slípku, ten stačil přihrát na zcela volného Záveského, avšak píšťalka rozhodčího nadějnou akci zbytečně zastavila. Domácí přesto začali zdvihat hlavu a ve 34. min. se dočkali. Hadač v roli falešného křídla krásně nacentroval zprava do ohně a Baščevan míč tečnul hlavou křižně k zadní tyči.  O deset minut později Slípka vyslal do sóla Baščevana, jenž si patičkou přehodil hostujícího brankáře Kroupu a v pohodě zavěsil do prázdné klece. Ve druhé půli jsme pokračovali v aktivním napadání soupeře a snahou o zvýšení náskoku. Čtvrt minuty před koncem hosté nastřelili z trestného kopu břevno a vystrašení bavorovičtí se stáhli více do obrany. Pozornou hrou a obětavostí již cenné vítězství uhájili a potvrdili pověst jarního špílmachra.
 
FK Rašelina Soběslav - FC Mariner Bavorovice  0:1 (0:1) / 2. 4. 2011
 
Jarní část soutěže zahájili bavorovičtí na horké půdě největšího favorita postupu do nejvyšší krajské soutěže. Začátek střetnutí probíhal v poklidném tempu, jakoby hráči ještě ze sebe nesetřásli zimní přípravné galeje. V 21. min. se jako první osmělili domácí, když jejich borec č. 15 se po chybě bavorovické obrany ocitl sám před Nováčkem, ale šance se zalekl a mířil mimo tyče. Hosté odpověděli o tři minuty později odvážným průnikem Záveského a nástřelem nohou padajícího gólmana. Ve 29.min. vypálil nebezpečně po zemi z dobrých pětadvaceti metrů Baščevan, střela do černého opět nešla. V poslední minutě prvního poločasu fauloval pronikajícího Baščevana soběslavský Hajič, následně uviděl ČK a pokutový kop s přehledem proměnil Záveský. Tím poslal hosty do překvapivého vedení, i když mírná převaha byla na straně bavorovických kopaček. Ve druhé polovině zápasu domácí v početní nevýhodě přitlačili na pilu a snažili se vývoj zápasu otočit. Získali sice územní převahu, ale hostující zadáci nemuseli hasit příliš požárů. Hra soběslavských totiž postrádala to hlavní – přesné zakončení. Naopak v 74. min. se v brejkové situaci řítil sám na soupeřovu klec Babka, ale muška byla opět vychýlená. V 83. min. se ještě po vzájemné potyčce podívali na žluté karty Anton s Janovským, avšak bavorovičtí disciplinovanou hrou perně vybojované vítězství již uhájili.

Sestava Bavorovic: Nováček – Hadač, Gulaš, Anton, Kubíček – Nevosad, Slípka, Jakeš Záveský – Baščevan (70. Koranda), Babka (89. Kapri)

 
FC Mariner Bavorovice – Calofrig Borovany 1:0 (1:0) / 13. 11. 2010
Boj o šest bodů začal mnohem lépe pro domácí. V sedmé minutě unikl Babka a jeho centr z pravé strany se stočil na tyč a od ní za brankovou lajnu. O sedm minut později tentýž hráč mohl výsledek pojistit, když vypíchl balon Linhartovi, udělal kličku i brankáři, avšak střela minula cíl. Hosté se poprvé prezentovali v 16. minutě ošemetnou střelou z dvaceti metrů, P.Smejkal byl ovšem připraven. Ve 33. min. se dostal do vyložené šance Hadač, ale ze tří metrů nastřelil pouze gólmana. I po přestávce měli bavorovičtí více ze hry, ovšem Jakešův pokus skončil mimo a Trnku ve vyložené šanci zastavil necitlivě rozhodčí bez ponechání výhody. Od 55. min. začali hosté vystrkovat růžky a míč se častěji objevoval na jejich kopačkách. Vrcholem jejich útočné snahy byla razantní Klimešova střela, která skončila těsně vedle kisny. Mariner již pouze bránil výsledek, aby v poslední minutě do hry naskočivší Klíma minul v jasné šanci míč.
 
Sokol Sezimovo Ústí - FC Mariner Bavorovice   1:1 (1:0) / 6. 11. 2010
Bavorovická družinka se ještě ani nestačila rozkoukat a již prohrávala. Hned po rozehrání uniklo pravé křídlo a namazalo Kadlecovi k dorážce do prázdné branky. Z protiútoku jsme zahrávali trestný kop do pokutového území, vznikl parádní závar, ale naši borci nedokázali ani natřikrát dotlačit míč do sítě z bezprostřední vzdálenosti. Ve čtvrté minutě hlavičkuje R. Kubíček ve stoprocentní šanci mimo a tato akce uzavřela divoký začátek zápasu. Hra se uklidnila, ale více ze hry a míč častěji na svých kopačkách měli hosté z Bavorovic. I druhá půle přinesla mírnou převahu budějovického celku, která přinesla v 52. min. kýžené vyrovnání. Gólové vyjádření přinesla akce Jakeše, jenž po narážečce s P. Smejkalem prošel až do šestnáctky a přesně vypálil k tyči. Závěrečná půlhodina přinesla marnou snahu obou týmů o vstřelení vítězného gólu.
 
Mír Dívčice - FC Mariner Bavorovice B   2:1 (0:1) / 30. 10. 2010
Od začátku byla iniciativa na straně bavorovických. V 10. minutě vytáhl útok dopředu Martiš, skvěle odcentroval, avšak J. Smejkal loženku neuvěřitelně spálil. O tři minuty později opět Martinova dělovka zatřásla tyčí dívčičké branky a v 15. min. Hlavatého centr J. Smejkal uklidil hlavou do sítě. Po hektickém úvodu se hra v poli vyrovnala a o po hodině hry začali domácí tlačit stále více na pilu. Výsledkem byl vyrovnávací gól Pomejeho v 69. min. O minutu později Burger včasným vyběhnutím překazil stoprocentní šanci soupeře, ale v 79. min. kapituloval po Tuháčkově střele z penaltového puntíku. Soupeř nakonec těsné vítězství uhájil.
 
Malšice - FC Mariner Bavorovice   1:0 (0:0) / 30. 10. 2010
I tentokráte snaha převyšovala fotbalovost. Bavorovičtí se snažili udržet míč ve středu pole a domácí se také k brance moc nehrnuli. V 10. min. se Jakeš pokusil přelobovat domácího brankáře, avšak těsně minul i tyče. I další pokusy v podání Babky či Slípky byli více než symbolické. I ve druhé části pokračoval nezáživný fotbal. Malšičtí se dostali na dostřel naší brány pouze dvakrát, ale stálo to za to. V 78. min. nejdříve trefili tyč a o pět minut později po rohu rozhodl hlavičkou neobsazený Richter. Hosté se v závěru pokusili o vyrovnání, ale chyběl klid i více času.
 
FC Mariner Bavorovice B - Koloděje nad Lužnicí 2:0 (2:0) / 23. 10. 2010 
Na bavorovickém trávníku se představil velice ambiciozní hostující tým, domácí byli také při chuti a tak hra byla svižná a oku lahodící. Domácí zteče byly daleko nebezpečnější. Namátkou stoprocentní šance Hlavatého hned v osmé minutě po Jakešově kolmici skončila mimo tyče a v 15. min. gólová hlavička domácího kanonýra po centru zprava dopadla stejně. V 19. min. rozehrával trestný kop L. Kubata ve vzdálenosti 25 m, míč přiťukl doprava Jakešovi a jeho petelice proklouzla brankáři pod tělem. Ve 40. min. další přímý kop do vápna tečoval Lysina tak šťastně, že se balon odrazil od J. Smejkala přímo do černého. Ve druhé části se hosté snažili korigovat, ale v největší šanci se ocitl v 69. min. opět Hlavatý, který ani napotřetí sám před brankářem cíl netrefil. V závěru ještě několikrát zahrozil Seethaler střelami z dálky, pár nadějných akcí předvedli i hosté, avšak bavorovičtí s přehledem cenné vítězství uhájili.
 
FC Mariner Bavorovice - Dobrá Voda 1:5 (0:2) / 23. 10. 2010
Bavorovičtí začali zápas hodně aktivním napadáním, avšak o iluzi přišli již v osmé minutě, kdy po rychlé spolupráci dorážel Baštář do prázdné brány. Po tomto gólu vzali dobrovodští otěže zápasu pevně do svých rukou a výsledkem byla Tomandlova hlavička do tyče v 38. min. a dvě minuty před přestávkou zbytečný faul Nováčka na pronikajícího Koptyše. Následnou penaltu v podání Novotného sice vystihl, ale míč nakonec v saku skončil. I ve druhé půli domácí drželi v poli krok s favoritem, který však své brejky a využití naivních chyb domácích obránců skvěle realizoval a s přehledem kráčel k vysoké výhře. V 55. min. přehodil Nováčka výtečný Koptyš, v 61. min. po rohovém kopu a následném závaru v domácím vápně se trefil Tomandl. Hosté ubrali na půl plynu a do šance se dostali i domácí. V 67. min. udělal Slípka kličku i hostujícímu brankáři Pauerovi, ale se střelou do prázdné branky otálel tak dlouho až o míč přišel. V 72. min. se svojí rychlostí opět prosadil Koptyš a naservíroval míč k pátému zásahu Kovačičinovi před prázdnou branku. Závěr hosté úplně vypustili a diváci mohli sledovat, co vše lze zahodit v pokutovém území v podání bavorovických. Trestný kop Slípky šel těsně vedle šibenice, Gulašova teč po Kapriho trestňáku skončila na břevně, Trnka nedokázal trefil prázdnou kisnu ani z pěti metrů a tak nakonec čestný úspěch dokázal vstřelit v 87. min. Koláček, který dorazil míč, jenž vypadl brankáři z náruče po Gulašově jedovce z úhlu.
 
Dříteň B - FC Mariner Bavorovice B 6:2 (3:1) / 17. 10. 2010
Od začátku se hrál celkem vyrovnaný zápas, ovšem dříteňské akce byly mnohem přímočarejší a velmi nebezpečné. Ve 25. min. si naběhl lehkonohý Kovařík za obranu, Bürger vyběhl vstříc pozdě a tak lob skončil v síti. O pět minut později dostal Vlášek přihrávku do běhu a propálil z 25 m všechno, co stálo v cestě - 2:0. Dvě minuty před přestávkou trefil opět Vlášek z trestného kopu přesně do šibenice a bylo vymalováno. Těsně před odchodem do šaten rozdmýchal naději hostů Trnka pěkným volejem po načechraném centru Pleskače za domácí zeď. Do druhé půle přišli hosté se zřetelnou snahou vývoj utkání zvrátit. Nejdříve zprava utekl Babka a vystřelil nad, v 64. min. Pleskačova střela z 22 metrů se otřela o tyč a o minutu později po samostatném úniku snížil Babka střelou o tyč. Ovšem v 71. min. Vláškova pumelice z 25 m proklouzla gólmanovi pod tělem do sítě a hosté rezignovali. Výsledkem byly další dva zářezy v bavorovické síti. Nejprve v 85. min. se po Pražákově chybě u středového kruhu dostal do sóla domácí Koudelka a v předposlední minutě dokončil Florián sólo přes polovinu hřiště hokejovým blafákem. Přesto, že se v dresu hostů předvedlo hned několik borců z áčka, jejich přínos nebyl moc vidět.
 
Slavoj Hrdějovice - FC Mariner Bavorovice  2:0 (1:0) / 16. 10. 2010

V Hrdějovicích se hrál průměrný a celkem vyrovnaný zápas s větší důrazností domácích borců. V 16. min. jdou domácí do vedení , když po křídelní akci doráží zblízka do šibenice Tonka. O naší útočné aktivitě svědčí, že první střelu na bránu vyslal v 39. min. Gulaš z volného přímého kopu. I ve druhé půli máme v poli mírnou převahu, ale útočnému vápnu se vyhybáme velkým obloukem. V 67. min. se v pokutovém území prosadil Tlapa a zvýšil na 2:0. Tentýž hráč ještě nastřelil v poslední minutě břevno. Naše bída a střelecká nemohoucnost dále pokračuje, protože hrdějovickým stačilo k vítězství hodně málo.

 
FC Mariner Bavorovice B – Mokré   3:2 (3:0) / 9. 10. 2010
Začátek byl zcela ve znamení dvou průniků Bohoňka. Nejprve ve 3. min. nedal šanci brankáři střelou po zemi k tyči z hranice velkého vápna, aby potom v 10. min. napálil balón zleva krásně pod břevno. Hostě se poprvé v šanci objevili v 24. min., avšak Bürger střelu z pěti metrů zpacifikoval. Bavorovičtí si stále udržovali mírnou převahu, kterou zúročil Slípka ve 43. min. po průniku do šestnáctky mezi dvěma beky. I druhé dějství se neslo v podobném duchu, pouze v 56. min. se prosadil ve vápně Houska a snížil. Domácí borci se dostali do dalších šancí, které však Slípka a J. Smejkal trestuhodně zahodili. Nakonec jsme se báli o výsledek, jelikož v poslední minutě ještě po centru do vápna snížil Houska střelou podél gólmana.
 
FC Mariner Bavorovice – SK Čtyři Dvory 0:0 / 9. 10. 2010
První část fotbalového dějství na bavorovickém pažitu byla o ničem. Oko diváka zaplakalo nad beznadějí, pomalým pohybem a pramalou bojovností všech aktérů tohoto duelu. Do druhé půle domácí nastoupili přece jenom se snahou něco na svém výkonu a stavu utkání změnit. Kolem sedmdesáté minuty se dvakrát do šance dostal Kuchař, v 81. min. jde Gulašova střela z přímého kopu těsně vedle a v 85. min. zahrozili hosté ojedinělým průnikem. P. Smejkal však včasným vyběhnutím zmařil největší šanci čtyřdvorských v zápase. V 91. min. měl smůlu domácí mančaft, když Anton načechral míč z Kuchařovy standardky pouze do tyče. Bavorovický tým tak ztratil doma další body.
 
Sokol Neplachov - FC Mariner Bavorovice B   2:2 (1:0) / 3. 10. 2010
V pěkné zimě se oba mančafty nějak nemohly dostat do řádné provozní teploty. Od začátku měli hosté mírně navrch, ale domácí útoky byly mnohem nebezpečnější. Ve 22. min. po předcházejícím diskutabilním ofsajdu zužitkoval neplachovský Šubrt hlavou centr z brankové čáry zleva. Ve 26. min. se do první vážné akce dostali hosté, když si Jakeš obhodil beka, avšak pěknou střelu zlikvidoval brankář. Ve 38. min. domácí kopali penaltu po faulu ve vápně, zkušený Brčák poslal míč do tyče. Po přestávce začal tlak bavorovických narůstat, neschopnost pořádného zakončení však k vyrovnání nevedla. V 77. min. utekl Brčák do rozhozené obrany a po hokejovém blafáku zvýšil na 2:0. Tento gól se pro hosty stal signálem k úpravě skóre, zvláště když deset minut před koncem nečekaná petelice Hlavatého z 25 metrů propadla za brankovou čáru. V závěrečném drtivém náporu byl v 88. min. sražen v pokutovém území R. Kubíček a Jakeš se štěstím z jedenáctky vyrovnal. Na vítěznou branku nedošlo, jelikož rozhodčí nenastavil ani minutu.
Sestava Bavorovic B: Bürger – Blažek, Kuchař ( 46´ Gondek ), Burda, Pleskač – R. Kubíček, Jakeš, L. Kubata, Chaloupka ( 67´ P. Smejkal ) – J. Smejkal, Hlavatý.
 
SK Lišov - FC Mariner Bavorovice 0:0 / 2. 10. 2010

Ve městě nábytku se hrál slabý fotbal bez bojového nasazení a momentu překvapení. Celý zápas byl hrán za naší mírné převahy bez střeleckého vyjádření. V první půli stojí za zmínku situace z 16. min., kdy Baščevan uvolnil Jakeše a jeho střelu brankář robinzonádou zneškodnil. Na začátku druhého poločasu se do šance dostal Kuchař, ale nastřelil pouze brankáře. V 66. min. se k nebezpečné střele z 18 metrů dostali i domácí, P.Smejkal byl však na místě. Ani jeden z mančaftů nezasloužil vyhrát, ale z takové holomajzny bolí zrak.

 
FC Mariner Bavorovice – Sokol Kamenný Újezd 2:2 (2:1) / 28. 9. 2010
Domácí tým měl raketový start: v 5. min. hlavičkoval po rohu Anton do břevna a z dalšího kopu od rohového praporku dotlačil míč za brankovou čáru Koláček. Bavorovické vedoucí gól kupodivu nenabudil, prohrávali osobní souboje, vyklidili střed hřiště a tak ve 20. min. přišel zákonitý trest. Po závaru před Nováčkovou svatyní z deseti metrů dorážel Petr. Po půlhodině hry byl faulován v šestnáctce pronikající Kuchař, avšak Hadač se snažil při penaltě napodobit Panenkův dloubáček a brána mu byla příliš nízká. Domácí se snažili tlačit do útoku a ve 42. min. se dočkali další penalty opět po faulu na Kuchaře. Pokutový kop se štěstím Jakeš proměnil. I ve druhé půli byli domácí aktivnější a po hodině hry mohlo být rozhodnuto. Trnka prodloužil hlavou na Koláčka, ten se prosadil přes stopera, ale ve vyložené šanci pálil vedle spojnice břevna s tyčí. V 74. min. Nováček vyrazil skákavou střelu z dálky pouze před sebe a u míče byl nejrychleji Zeman – 2:2. O tři minuty zahodili vyloženou šanci i hosté a utkání gradovalo. Při trestném kopu Kuchaře z 20 metrů v 83. min. zastoupil gólmana hostující bek a o dvě minuty později Baščevan zatáhl míč po lajně a pěkná Kuchařova dorážka ve skluzu nebyla uznána pro údajný ofsajd. Těsně před koncem se ještě v dobrém předvedl Nováček, kdy bravurně vyrazil volný přímý kop do šibenice.
 
FC Mariner Bavorovice - Centropen Dačice 1:0 (0:0) / 25. 9. 2010
Domácí nadále postrádají pět šest hráčů ze základu a tak v průměrném zápase rozhodla o tříbodovém zisku nezměrná vůle a touha po vítězství. Hosté kromě jedné povedené střely branku Nováčka neohrozili.
V týdnu rezignoval na svůj post trenér Nora Král a tak malou domácí družinku vedl do boje o prvé vítězství Karel Franěk. Zápas začal v opatrném duchu a jednotlivé akce se odehrávaly mezi oběma šestnáctkami. První zahrozili hosté ve 37. min. krásnou střelou z 20 metrů, kterou Nováček efektně vyrazil. Ke konci poločasu odpověděli domácí Klímovým povedeným nákopem z trestného kopu napříč vápnem, k dorážce se bohužel včas nikdo z bavorovických nedostal.
Druhý poločas začali domácí přece jenom aktivněji, tlačili se k vápnu soupeře, avšak Hadačova hlavička šla těsně vedle brankové konstrukce a Kuchařův zpětný centr nenašel adresáta. Přesně po hodině hry se ke slovu dostali i dačičtí, ale střela po pěkné individuální akci šla nad břevno. Bavorovičtí se ke konci zápasu ze všech sil snažili mač rozhodnout ve svůj prospěch. V 81. min. po Hadačově centru nasměroval ve výhodné pozici hlavičku Anton pouze do náruče T. Ferdana. V 90. min. se většina domácích hráčů nastěhovala před branku hostů a po dalekonosném Jakešově centru rozhodl šťastnou tečí Hadač do protipohybu brankáře.
Hosté tentokráte moc nebezpeční ve hře dopředu nebyli a z domácího týmu předvedli nejlepší výkon Hadač a veterán Kuchař, dobrou poziční hrou se blýskl Anton a neuvěřitelnou bojovností zaujal Koláček.
 
FC Mariner Bavorovice B - Temelín 1:6 (1:3) / 25. 9. 2010
Do Bavorovic přijelo velice ambiciozní mužstvo, které dalo najevo, že se hodlá prát o příčky nejvyšší. A hned od začátku se bylo na co dívat. Již ve druhé minutě se probil do vápna J. Jaroš a nedal Nováčkovi, který zaskakoval za zraněného Bürgra, šanci. Domácí odpověděli o dvě minuty později, když Drábův centr zprava z přímého kopu přetavil hlavou ve vyrovnávající gól J. Smejkal. V 6. min. další trestný kop tentokrát v podání Lysiny brankář pouze vyboxoval, ale Hlavatého hlavičku obránce vykopl z prázdné branky. Postupem času začali temelínští mladíci domácí veterány přehrávat a dočkali se i brankového vyjádření. Ve 38. min. chyboval na půli Dráb a z rychlého kontru se trefil opět J. Jaroš, dvě minuty před půlí se po samostatném úniku trefil M. Jaroš. Po pauze hosté pod dojmem náskoku přece jenom polevili, ale domácí se před brankou nedokázali gólově prosadit. V 64. min. po další kolmici do otevřené obrany zvýšil Profant na 1:4. Když o čtyři minuty později zranil nešťastník Dráb v zápalu boje spoluhráče Hlavatého ( roztržené obočí ) a na střídání nebyl nikdo, bylo jasné, že domácí koncepce se načisto rozpadla. Lepší hosté přesilovku využili k dalším dvěma brankám v závěru zápasu, kdy po brejcích skórovali M. a J. Jarošové. Rušné utkání velice dobře zvládl rozhodčí Klouda.
 
Praktic FC Pištín - FC Mariner Bavorovice B 6:2 (1:0) / 18. 9. 2010
Béčko ve stejnou dobu inkasovalo také šestku. Domácí účet načal v 18. min. Novotný z penalty po Bělohlavově ostrém zákroku. I v dalším průběhu mají Pištínští navrch, avšak posledních deset minut prvé půle je ve znamení naší narůstající ofenzívy. Na začátku druhé půle se během krátké doby dvakrát trefil Vávra. V 63. min. se do gólu šikovně prokličkoval Trávníček a v 69. min. po Burdově ztrátě míče na půli šel do proměněného brejku Čapek. V 74. min. se trefil z volného přímého kopu Kuchař, ale ihned z protiútoku zvyšuje pištínský Koklar na 6:1. Deset minut před koncem je zraněn na hlavě Pražák ( dle naší zdravotnice tržná rána na tři stehy ) a dvě minuty před koncem upravil po Pleskačově náhře Hlavatý na konečných 6:2.
 
SK Rudolfov - FC Mariner Bavorovice 6:0 (4:0) / 18. 9. 2010
Na bavorovický výběr padá jedna Jobova zvěst za druhou. Ke všem zraněným a dovolenkářům se přidali další marodi Nevosad ( zlomená noha ) a Novák a také výkon na Perštátě byl všechno jiné než podařený. Od začátku měli domácí výraznou převahu, kterou zužitkoval již v 9. min. Novotný střelou zblízka na zadní tyč. Ve 23. min. zvýšil na 2:0 Zach gólem jako přes kopírák i když tentokráte jeho průnik zaváněl ofsajdem. O čtyři minuty později po Jakešově akci nastřeluje ve výhodné pozice Bašřevan pouze rudolfovského brankáře a ve 33. min. vyrobil kiks Kapri a ostrý Zachův centr podél lajny doráží nohejbalovýn způsobem do prázdné branky Syrovátka. Ve 37. min. po Jakešově zaváhání upravuje Lee na hrozivých 4:0. Ve druhé půli šel na hrot P.Smejkal a do brány Nováček. Náš brankář hru v útoku oživil, ale domácí již hráli pouze na půl plynu. I tak nám stačili Leem s Novotným připravit šestibrankový debakl.
 
FC Mariner Bavorovice B – Sokol Dubné   3:1 (2:0) / 11. 9. 2010
Na začátku utkání zahodily obě strany po jedné vyložené šanci. V 21. min. se krásně trefil obloučkem do šibenice z hranice šestnáctky Fojtík a poslal domácí do vedení. O pět minut později přidal pojistku Kuchař po pěkném kolmém vysunutí J. Smejkalem. Tato branka nakopla spíše hosty z Dubného, kteří párkrát zahrozili po rychlých útocích z bezprostřední blízkosti, ale domácí mladík Bürger na brankové čáře čaroval. V 51. min. přehnali bavorovičtí ofenzivní snahu, zapomněli na zcela volného Maxu a ten prostřelil Bürgera. Více ze hry a míč častěji na kopačkách měli sice domácí borci, avšak v šancích se objevovali častěji hráči Dubného. Jejich snaha ovšem končila na umění domácího brankáře a tak zápas rozhodl po rohovém kopu přesnou hlavičkou Hlavatý deset minut před koncem. Po tomto gólu snahy hostujícího mužstva definitivně opadly a bavorovické béčko pohodlně dokráčelo k tříbodovému zisku, když v závěru ještě pár šancí spálilo.
 
FC Mariner Bavorovice – Lokomotiva České Budějovice 1:1 (1:0) / 11. 9. 2010
Na bavorovický pažit vyběhla dvě mužstva, která na začátku soutěže zatím své ambice příliš nepotvrdila. První vzruch nastal po čtvrthodině hry. Nejprve nebyla uznána gólová trefa hlavou hostujícího Rossmanna pro ofsajdové postavení, vzápětí při rychlém kontru domácích a přesné střele Babky na zadní tyč bylo již vše v pořádku. Ve 23. min. pěknou ránu P. Bobka z dvaceti metrů domácí brankář tečoval na břevno. V dalším průběhu utkání šlo spíše o bojovnost něž pohlednost a fotbalovou radost. Tři minuty po přestávce hosté nastřelili z trestného kopu z 20 m tyč pod šibenicí. V 61. min. vyrovnává po rozebrání naší obrany placírkou P. Bobek. Po vyrovnávajícím gólu se bavorovičtí borci začali tlačit více před budějovickou svatyni, ale dvě slibné šance Baščevana skončili mimo a pěknou Jakešovu jedovku z 25 metrů brankář Kříž s problémy chytil. Utkání nakonec skončilo smírně, protože se neujaly střely jak Baščevana, tak Hadače a Slípky na domácí straně, u soupeře spálil velkou šanci aktivní P.Bobek v 84. min. 
Slavia České Budějovice - FC Mariner Bavorovice 2:0 (2:0) / 4. 9. 2010
V hezkém areálu u Malého jezu jsme začali sympaticky. Ve 13. min. Bohoněk tečoval míč hlavou těsně vedle a o pět minut později jsme nastřelili z VPK břevno. Ve 23. min. se rohový kop domácích odrazil od Jakeše jako od skály přímo ke Dvořákovi a domácí mohli slavit. O dvě minut později opět obrana propadla na pravé straně a Boček zvyšuje na 2:0. Při naší střelecké potenci bylo o zápase během 120 vteřin rozhodnuto. Budějovický tým po prvním dějství vede zaslouženě vzhledem k hernímu projevu, bojovnosti a organizaci hry. Ve druhé půli slávisté při daném vývoji skóre polevili, naše ekipa však nebyla schopna se zásahem do černého vrátit do hry. Takže místo zdramatizování zápasu docházelo ke kouskování hry a neobvyklému přídělu žlutých karet po faulech či nesportovnímu chování. Zdá se, že i nižší soutěž bude pro nás více než problematická, chybí jak bojovnost tak fotbalový nápad či fyzická výdrž.
 
FC Mariner Bavorovice B - Chrášťany 2:1 (0:0) / 4. 9. 2010
V sobotu po obědě se v Bavorovicích představil ambiciózní celek z Chrášťan. A hned ve třetí minutě měli na kopačkách gól po špatném vyběhnutí Bürgera. Ten však svou chybu napravil a na brankové čáře následnou střelu i dvě dorážky bravurně vykryl. V 11. min. centroval L.Kubata do ohně a dezorientovaný hostující bek poslal míč do vlastního břevna. Hosté využívali rychlého přechodu do útoku a hrozili především z brejků, domácí se spoléhali na výborně zahrávané volné přímé kopy. Zvláště dva Fojtíkovy stály za to, ve 20. min. zachraňoval brankář robinzonádou a o sedm minut později dělovka skončila na tyči. Těsně po přestávce nacentroval Dráb z 35 metrů na volného Bělohlava – 1:0. V 53. min. po další minele hostujících beků se dostal k balonu u zadní čáry v šestnáctce J.Smejkal a přesně přihrál Hlavatému, jenž dorážel z metru do odkryté brány. Domácím začal pomalu docházet dech a tak chrášťanští přitlačili na pilu a výsledkem bylo v 69. min. Jiráskovo snížení po dorážce vyražené střely. Hosté se vrhli do útoku ve snaze vyrovnat, ale bavorovičtí pozorně bránili, kouskovali hru a snažili se držel balón co nejdále od vlastního vápna. Tato taktika vedla k velice cennému tříbodovému zisku.
Sestava Bavorovic: Bürger – Bělohlav, Burda, Fojtík, Blažek – Lysina ( 75´ Pražák ), Dráb, L.Kubata, Hlavatý – P.Smejkal, J.Smejkal
 
 

Sokol Lipí - FC Mariner Bavorovice B   1:3 (0:3) / 29. 8. 2010

Béčku vypomohli Anton, Martiš (bez tréninku), Jakeš a Bohoněk a účast těchto borců byla na pažitu znát. V 8. minutě po rychlém útoku po levé straně našel J.Smejkal finální nahrávkou na rohu šestnáctky Martiše a ten nezaváhal – 0:1. V 16. min. po dalším závaru v domácím vápně zůstal balon ležet před dezorientovaným domácím gólmanem a J.Smejkal lehce doťukl do saka. V 26. min. přešel rohový kop přes celou bránu na volného Blažka a jeho přesná hlavička znamenala vedení 0:3. Po nečekaném úvodu domácí přece jenom ožili, ale hostující Bürger v kisně čaroval. Na druhé straně po rychlém brejku nedokázal Chaloupka dopravit mičudu do zcela odkryté sítě snad ze tří metrů. Ve 40. min. musel odstoupit Hlavatý s vyhozeným ramenem a následným odvozem do nemocnice. Na začátku druhé půle vnikl do vápna Babouček a korigoval na 1:3. Domácí srovnali ve středu pole krok, avšak akce bavorovických volali po změně stavu více. V 66. min. nastřelil Martiš z 15ti metrů břevno a v 87. min. dokonce pohrdl penaltou J.Smejkal po faulu na Bohoňka.

 
FC Mariner Bavorovice – FK Rašelina Soběslav 1:3 (0:1) / 28. 8. 2010
Ambiciózní hosté dávali od první minuty najevo, kdo je na hřišti pánem. V 15. min. vyrazil vyloženou šanci Hanzalovi Nováček, o deset minut později se zblízka netrefil Šmidmajer. Ve 33. min. jsme zahrozili i my trestným kopem v podání Nováka z 22 metrů, který šel těsně nad pravou šibenici. O dvě minuty později založili hosté pohlednou akci zakončenou tvrdou střelou a gólovou dorážkou Šmidmajera. Druhou půli jsme začali lépe a v 55. min. Bohoněk pěkně balon zatáhl po levé straně a ideální nahrávku posla Babka z voleje do sítě. Bohužel o čtyři minuty později jdou hosté opět do vedení po závaru před naší kisnou a střele Janovského z bezprostřední blízkosti. V 78. min. Lála vyráží trestný kop k Babkovi a ten z téměř nulového úhlu vrací míč do sítě, rozhodčí ale signalizuje ofsajd. Deset minut před koncem jsme vyrobili faul těsně před vápnem a volného kopu se parádně trefil Janovský – 1:3. Na zvrat bavorovičtí neměli.
 
FC Vlachovo Březí - FC Mariner Bavorovice 2:3 (1:2) po penaltách / 25. 8. 2010
I další pohárový mač jsme sehráli na Šumavě. Hned ve druhé minutě Kapri nevěděl co s míčem a tak bez přípravy vypálil z 25 metrů a z pomocí gólmana nás poslal do vedení. O pět minut později ho napodobil Novák a bylo to 0:2.Ve 14. min. Slípka zasekl míč na hranici šestnáctky, ale bombu brankář nadzvihl nad břevno. Jestliže v Nové Vsi jsme hráli přes hodinu, v Borovanech celý první poločas, tak ve Vlachově Březí jsme se spokojili se čtvrthodinkou pohledné hry. V 35. min. nás z letargie neprobudila ani Frišova branka po Hadačově kiksu. Z druhé půle stojí za zmínku sólo domácího Buška završené vyrovnávacím gólem v 65. min. a vystřídání domácího laického rozhodčího, jenž byl domácímu týmu nakloněn více než je běžné. Posledních deset minut jsme se tlačili do góla, avšak naše snaha zůstala marná. Penaltový rozstřel vyzněl zcela jasně pro naše barvy, když Kapri, Nevosad i Jakeš byli úspěšní, zatímco ze čtyř domácích pokusů skončil v černém pouze jeden.
 
Calofrig Borovany - FC Mariner Bavorovice  1:1 (0:1) / 21. 8. 2010 
Novou soutěž jsme zahájili na hřišti nováčka z Borovan. Od začátku jsme byli nebezpečnější a fotbalovější, ale v koncovce se stále trápíme. Na konci první dvacetiminutovky krásně prošel od půlky až do blízkosti branky Babka, avšak střelu nasměroval pouze do gólmana . Ve 26. min. se zkušeně prosadil Novák šajtlí z 12 metrů. O pět minut později zatáhl balon z pravého křídla Slípka a finále akce opět cíl nenašlo. Ve 34. min. prudká Nevosadova rána zatřásla břevnem. Bohužel po první půli jsme z převahy vytěžili hubený náskok. V druhé půli nás domácí borci v první čtvrthodině nenechali vydechnout, a tak náš prapor držel nad vodou Nováček. Po hodině hry jsme se začali nadechovat, snaha však byla torpédována nesmyslným vyloučením Babky, který během minuty uviděl dvakrát ŽK. V 63. min. dokonce Račák vymetl šibenici naší brány po volném přímém kopu a bylo srovnáno. Do konce zápasu se již nic podstatného nestalo a z dělby bodů měli mnohem větší radost domácí hráči.
 
FC Mariner Bavorovice B – SK Úsilné   0:1 (0:1) / 21. 8. 2010 
Na hře naší rezervy byla od počátku zápasu znát nerozehranost a také kombinace skřípěla více než obvykle. V 11. min. se krásně z dálky trefil Bejsa – 0:1. Náš zakřiknutý výkon se pokusil vylepšit v 19. min. samostatným únikem Koláček, ale jeho rána se mezi tyče nevměstnala. Ve 38. min. z přímého kopu zleva točil míč pod břevno Lysina, ale pár centimetrů k úspěchu chybělo. V poslední minutě prvního dějství po závaru před brankou hostů oplácel Hlouška po přerušení hry a byl po zásluze vyloučen. Po přestávce díky početní převaze náš tlak narůstal, ale hosté zkušeně naši snahu mařili. Za zmínku stojí Drábův průnik přes tři obránce končící zblokovanou střelou v 71. min. a hlavička J. Smejkala po přesném centru Bělohlava těsně mimo v 78. min. V šíleném vedru naše převaha gradovala, avšak ve vyrovnání nevedla.
 
1. kolo poháru KFS

FK Tatran Nová Ves, Brloh - FC Mariner Bavorovice   1:5 (1:3)

Na novém hřišti v předhúří Šumavy jsme odehráli první kolo poháru krajského fotbalového svazu proti účastníkovi I. B třídy. Hned z prvního útoku se dostal do šance po samostatném průniku Babka, avšak střela se mezi tři tyče nevešla. To v 15. min. se krásně trefil nestárnoucí domácí Wohlgemuth z dobrých pětatřiceti metrů. O čtyři minuty později bylo vyrovnáno po faulu ve vápně na pronikajícího Slípku a následné přesné penaltě Nevosada. V 21. min. šli hosté do vedení po vydařeně ráně Jakeše z 25 ti metrů k tyči. Domácí se snažili, spálili dvě tutovky, ale do šatny se lépe kráčelo bavorovickým. Tři minuty před pauzou lišácky prodloužil Slípkův centr do saka Baščevan. Ve druhém dějství začali zkušeným borcům z Nove Vsi docházet síly a hosté svůj náskok ještě pojistili. Ve 48. min. se opět přesně k tyči trefil Jakeš a pět minut před závěrečným hvizdem se ve vápně prosadil Haluška a dal výsledku konečnou podobu.