DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

FC MARINER BAVOROVICE

Zimní turnaj 2012
Hlubocká zimní liga  2012


1. kolo

FC Mariner Bavorovice – Dříteň   6:0 (3:0)
Přestože první nedělní zápas přinesl souboj soupeřů ze stejné skupiny I. A třídy na hřišti byl rozdíl mezi mužstvy znát. V bavorovickém dresu se představily dvě posily Šefčík z Lišova a prachatický Kováčik. A oba ukázali, že pro tým budou přínosem. Šefčík výborně dirigoval zadní řady a nebral si v oprávněných případech vůči chybujícím kolegům servítky a o útočném přínosu Kováříka hovoří nejlépe statistika zápasu. V prvém zápase nového roku se ukázal v dobrém světle celý kolektiv.
Bavorovice měli od první minuty navrch a brzy po úvodním hvizdu se ujali vedení střelou ze značky pokutového kopu. Střelecky disponovaný Kováčik postupně skóre navyšoval a v závěru se ještě trefili Slípka přehozením vysunutého brankáře od půlky a P. Smejkal po dorážce do prázdné branky po vyšachování obrany.

2. kolo

SK Dynamo ČB U17 – FC Mariner Bavorovice 2:2 (0:2) Použit materiál redakce JF
Od úvodních minut se hrál hodně vyrovnaný a fyzicky náročný fotbal. Hned v 7.minutě vyzkoušel pozornost brankáře Věnečka Wermke, ale jeho střelu strážce branky Marineru zlikvidoval. Bavorovičtí hráli trpělivě a čekali na šanci, která přišla po 18 minutách, kdy po faulu na Záveského zahrával přímý kop Nevosad a parádní střelou pod břevno otevřel skóre utkání 1:0. 
Mladíčci z Dynama mohli okamžitě srovnat, ale střelu z hranice vápna směřující k tyči Věneček vytáhl na roh. Za hustého sněžení se hrálo nahoru a dolů, přesto zkušenější hráči Bavorovic dokázali svého soupeře do poločasu ještě jednou překonat a to jmenovitě kanonýr Martin Kováčik, když se dostal k odraženému balonu na hranici velkého vápna a střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Dynamo mělo příležitost v samotném závěru prvního poločasu, když povedenou střelou Svobody opět zlikvidoval připravený brankář Věneček.
Po změně stran Mariner nezachytil vstup do druhého poločasu, nejdříve snížil po samostatné akci Wermke a za pár minut srovnal stav na 2:2 Svoboda, když využil nedůrazu obrany Marineru. Bavorovičtí byli od té doby zaskočeni aktivní hrou Dynama, který si vytvářel nebezpečné kontry a šance, jednu z nich neproměnil Wermke. Přesto to mohli být nakonec svěřenci Karla Franka, kteří mohli zápas rozhodnout, ale střela Slípky skončila jen těsně levé tyče. Oba týmy se tak nakonec rozešli dělbou bodů.

 

3. kolo

FC Mariner Bavorovice – FK Lažiště 2:3 (0:3) Použit materiál redakce JF
Poslední utkání základní skupiny E Hlubocké zimní ligy přineslo přímý souboj o první místo mezi týmy Lažiště a Marineru Bavorovice. Bavorovičtí fotbalisté přijeli na zápas přímo ze soustředění a Lažiště den po náročném utkání s třetiligovým Pískem.
Postupová matematika hovořila před výkopem jasně. Dorost Dynama vyslal na Dříteň „šestnáctku“ a ta o postupové naděje prohrou 1:2 přišla. Bavorovicím tedy stačila k udržení prvního místa i remíza, Lažiště musely bezpodmínečně vyhrát.
Zápas se od první minuty odehrával v režii Lažiště, které do poločasu šlo do tříbrankového vedení po brankách Hrbka, Alberta a znovu Hrbka. Po změně stran se hra vyrovnala a Mariner dokázal zápas brankami Kováčika a Baščevana zdramatizovat. Navíc šance Hrbka a Kováčika pochytali oba gólmani Vlk a Věneček, kteří své týmy podrželi.
Lažiště si tedy zahrají ve finálové skupině, Bavorovice ve skupině o 6.–10. místo.

 

FC Mariner Bavorovice – SK Rudolfov 0:0 Použit materiál redakce JF

Asi nejhezčí fotbal sobotního programu. I když skončil bez branek, bylo na co se dívat. Hrálo se nahoru dolů, fotbalisté se ani v mrazivém počasí vůbec nešetřili a předváděli kvalitní fotbal. A že zápas končil bezbrankovou remízou je i velikým vyznamenáním pro gólmany, kteří nedovolili ani jednou proniknout balon za svá záda. Ať to byl Věneček na straně Bavorovic nebo Pešula s Hanusem v brance Rudolfova.

Hluboká n/Vlt. – FC Mariner Bavorovice 3:1 (3:0) Použit materiál redakce JF
V derby každý chvilku tahal pilku. V té první poločasové to byla domácí Hluboká, která si zajistila tříbrankové vedení. Po přestávce fotbalisté Bavorovic přidali a snížili Kováčikem. Na víc už nedosáhli.
Branky: Kurali, Krátký, Horejš – Kováčik
 
SK Dynamo ČB 17 – FC Mariner Bavorovice 4:2 (1:0) Použit materiál redakce JF
Také ve druhém utkání se měnilo obsazení „dynamáckého“ mládí, když na hřiště nastoupili šestnáctiletí borci. Jindy spolehlivý bavorovický kanonýr Kováčik neměl tentokrát svůj den a gólmana soupeře nepřekonal, i když příležitosti si vytvořit dokázal. Mariner si také vybral notnou porci smůly, třikrát po jejich střelách zazvonila konstrukce branky Dynama. Hrálo se stylem nahoru dolů, ale čtyři góly, dva v samém závěru, mladíků byly pro trenéra Fraňka hořkou pilulkou. To by se tak zkušené obraně stát nemělo.
Branky: Květoň 2, Vaněk, Dědič – Koranda 2
 

FC Mariner Bavorovice – SK Jankov 1:3 (1:0) Použit materiál redakce JF
V prvním poločase bojovaly Bavorovice ze všech sil a zaslouženě se ujaly vedení. Jenže se jako na potvoru zranil Šefčík a bylo třeba střídat. Jankov několikanásobného střídání Marineru využil a převzal otěže hry. Dva góly ze vzduchu po centrech ze strany zvedly Janovským sebedůvěru a přidali ještě jeden gól. Ale ani Bavorovice neskládaly zbraně a zvlášť Kováčik dělal obrovské problémy. Přitom ale měl dost smůly, když jeden z jeho pokusů skončil na tyči, další zase zblokoval na brankové čáře Bürger. Svěřenci Karla Fraňka se hodně zlobili i na rozhodčího Kříže, který neodpískal jasnou penaltu.